AUSTRIA. „Diavoli” dezlănţuiţi de ziua lui Krampus, însoţitorul lui Moş Nicolae: momentul în care bărbaţi mascaţi înarmaţi cu nuiele atacă spectatorii

0
1178

În anii recenţi, paradele lui Krampus, o figură folclorică europeană a unei creaturi sau spirit rău pe jumătate demon, pe jumătate capră, odată însoţitorul lui Moş Nicolae, fiind cel care pedepsea copiii răi, au devenit tot mai populare în Austria, dar şi mai violente: diavoli beţi sau nestăpâniţi rănesc serios spectatorii, adulţi şi copii.

De la sfârşitul lunii noiembrie până la jumătatea lui decembrie în Austria bărbaţi costumaţi în Krampus mărşăluiesc pe străzi pentru a speria copiii. Este o tradiţie europeană veche de secole, provenită din şi populară mai ales în Germania, în Bavaria, dar potrivit specialiştilor, într-o mişcare de apropiere de tradiţiile specifice austriece, a devenit o figură de diavol de sine stătătoare, iar în anii recenţi apetenţa astriecilor pentru paradele a crescut. Anul acesta, pe 23 noiembrie, o mie de demoni au împânzit străzile la Salzburg.

Citeste mai mult: adev.ro/q27wss

Lasă un răspuns