AcasăAustriaAustria amenință să blocheze cumpărarea a 100 milioane de doze de vaccin...

Austria amenință să blocheze cumpărarea a 100 milioane de doze de vaccin Pfizer de către UE dacă nu primește o tranșă mai mare

-

Austria amenință să blocheze achiziția de către Comisia Europeană a unei noi tranșe de 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, dacă nu va primi o cantitate mai mare de vaccinuri, spun diplomați din trei țări membre citați de Politico.

Este cea mai recentă amenințare din partea cancelarului austriac Sebastian Kurz, care insistă ca țara sa să primească o cantitate mai mare din vaccinurile cumpărate de UE, chiar dacă datele arată că Austria nu se numără printre țările cu cea mai mare nevoie. Este un ultimatum care ar putea pune în pericol o achiziție importantă, în condițiile în care Europa caută cu disperare modalități de a crește producția și aprovizionarea cu vaccinuri.

În următoarele luni, UE ar putea primi 10 milioane de doze de la Pfizer-BioNTech ca parte a unui nou contract cu producătorul germano-american, pentru achiziționarea a încă 100 de milioane de doze de vaccin în total, în plus față de cele 500 de milioane deja comandate.

mai mult la    /deschide.md/

Lasă un răspuns

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: